Stoły chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego. Zrealizowane są z metalu, dzięki czemu można bardzo łatwo utrzymać je w czystości. Służą głównie do przygotowywania posiłków.
Czasami pod blatem roboczym znajduje się szafka, w której można przechowywać półprodukty, które wymagają niższej temperatury. Większość stołów chłodniczych ma regulowany zakres temperatury od 0 do 8 stopni. W praktyce liczba stołów chłodniczych w lokalu zależy od tego, ilu pracowników równocześnie przygotowywać będzie posiłki. Taki stół będzie też stanowić podstawowe wyposażenie do pizzerii. Poza tym w każdej pizzerii musi znaleźć się też bardzo dobry piec do pizzy. Tu sporo zależy od tego, jak lokal zamierza przygotowywać posiłki i jak dużo posiłków będzie wydawać równocześnie. Dobrym rozwiązaniem będzie elektryczny piec do pizzy dwukomorowy. Choć zdarzają się lokale, które chwalą się tym, że przygotowują swoją pizzę w piecu opalanym drewnem. Wybranie odpowiedniego pieca do lokalu z pizzą to niełatwe zadanie. Na pewno nie wolno kierować się tylko ceną, choć to może być znaczący parametr. Najłatwiejsze w obsłudze są piece elektryczne. Będą także zajmować najmniej miejsca. Najwięcej zachodu będzie z piecem opalanym drewnem, bo lokal musi być przygotowany do tego, ażeby taki piec w ogóle podłączyć. Warto zwrócić także uwagę na to, jaką maksymalną temperaturę może osiągnąć taki piec. Ażeby pizza przygotowywała się szybciej niż w domowych warunkach, piec powinien piec w temperaturze wręcz 400 stopni.
Dodatkowe informacje: wyposażenie fast food.
Leave a comment
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.